The Quay’s og Marina Bay Sands

D. 28-29/01-2012

I dagene hvor vi havde gæster fra Danmark (team LEA), var vi flere gange inde ved Singapore floden (Singapore River) nærmere bestemt the Quay’s (Clarke Quay, Boat Quay, Robertsons Quay).
 I de gode gamle dage var floden i Singapore meget central for Singapore, da den oprindelige Singapore Havn var beliggende ved udmundingen af floden og således voksede sig til at blive det naturlige handelscentrum (havnen flyttede) . I dag er Singapores finansdistrikt med alle de store mulitnationale banker fortsat beliggende på det gamle havne område. På syd siden af floden holdt primært Kinesiske og Britiske handlende til, mens de Indiske handlende måtte sætter deres handelstationer op længere oppe af floden. Singapore var også i 1800-tallet en central mellemstation for transport til og fra Sydøstasien til Europa.  Dengang baseret på tre forskellige handelsruter, den Kinesiske handelsrute der gik til havnene i Fujian og Guandong i Kina, den Sydøstasiatiske handelsrute der gik til Indonesien og den Europæisk Indieske handelsrute der forbandt Singapore med Indien og Europa. I 1830erne havde Singapore overtaget Jakartas position, som den vigtigste havn i sydøstasien for kinesisk handel, og var også blevet centrum for det Britiske Emperiums udenrigshandel i Sydøstasien.
En af de primære årsager til dette var, at de foretrak muligheden for frihandel som Singapore tilbød i forhold til konkurrende havne der havde langt flere restriktioner. Floden var dog også berygtet for sine skumle beværtninger og opiums huler, der indtil Stamford Raffels ankom til Singapore var ganske lovlige fra Sultanens (af Johor) side, så længe ejerne betalte en del af kagen til Sultanen. Raffels formåede dog at få ryddet op i Singapore og indelte samtidig byen i diverse distrikter baseret på enticitet, dette kan man forsat se i dag med European Town (det nuværende Colonial District), China Town og Little India.

I dag er floden ikke længere centrum for havnen der blev flyttet udenfor centrum tilbage i 1960erne, i dag rummer floden nu finans distriktet i Singapore og i de forskelllige Quays der oprindeligt huserede handlende og opiums huler er i dag blevet lavet om til barer og restauranter, der særligt appalerer til det mest velhavende segment i Singapore (altså primært expats). Så da vi havde gæster skulle vi selvfølgelig ind og prøve lidt lækre restuaranter på the Quays.

Først havde vi fornøjelsen at være ude at spise på Wine Connection der ligger ved Robertsens Quay (den mest nordlige Quay). Wine Connection er en meget lækker tapas restaurant der i modsætning til mange andre restautranter i Singapore har et forholdsvist billigt, men meget varieret Vinkort. Man kan desuden også købe vinen ud af huset i deres vinforretning og bestille vinen over internettet til levering. Efter vi havde været på Wine Connection var vi så på ”kanalrundfart” på Singapore River i en flot båd der er bygget i klassisk kinesisk stil, her sejlede vi ned af floden og ud på Marina Bay bugten, det var en meget flot tur og vi fik meget spændende information at vide om det gamle Singapore (som jeg forsøgte at gengive ovenfor).

Om lørdagen var vi så inde ved Clarke Quay der er det nyeste og mest populære af de 3 Quays, og også stedet hvor vi oftest ender med at gå i byen, en form for Jomfru Anegade i Singapore, men med langt bedre restauranter. Her var vi ude at spise på en anden restaurant der hedder Hot Stones, Maria har godt nævnt den i et tidligere blog indlæg, men denne gang prøvede folkens noget andet end blot deres fantastiske bøffer, men denne gang også diverse seafood med laks og skaldyr, det smagte vist også bare super godt. Efter Hot Stone var det meningen vi skulle en tur på Marina Bay Sands Skypark for at se udsigten over Singapore, men vi hyggede os så meget med den gode mad og Singapore Sling til dessert, at Skyparken var lukket da vi ankom ved elleve tiden.  Dog var vi så heldige at fange det imponerende vand/lys/laser-show der er foran Marina Bay Sands hotellet hver aften, som helt er på højde med de shows man kan se på the Strip i Las Vegas.

Da vi missede Skyparken lørdag aften tog vi således revance søndag morgen da vi tog metroen ind til den nye Bayfront MRT station (åbnede den 12. januar), og tog elevatoren op på 57ende etage. Her får man helt klart en af de bedste udsigter over Singapore, idet man både kan se ud over Singapore Strædet og de 400 skibe der konstant ligger og venter på nye ordrer for at tage ind i havnen og sejle videre med sin fragt og Singapores Skyline, jeg lader billederne tale for sig selv.
Søndag aften tog vi så for sidste gang med vores gæster i vores lokal Hawker Center og fik endnu engang lidt forskelligt mad alt efter hvad folk var i humør til, endnu et af de store plusser ved at Hawke :O)

Så Lisbet og mor og far fik Batawakaha, som ifølge sælgeren var ”Indisk Pizza”, som var en form for naan brød med en omellet ovenpå. Det var ihvertfald anderledes, vi andre holdt os til klassikerne nudler med svine kød og Maria fik laksa. Efter vi havde spist fik vi fat på en taxa til Lisbet og mor og far der fik dem sendt til lufthavnen, og de kom stille og roligt tilbage til Aalborg over Amsterdam med KLM. Det var rigtigt skønt at have gæster på besøg og det var rigtigt fedt at være med ud og lege turist i sin egen by, da man ofte bliver så doven når man bare bor her. Men vi nødt virkeligt at vise vores egen by Singapore frem, som vi jo i grunden synes er ganske fantastisk!   

Grillfest i Newton Edge

D.27/1-2012

Så blev det endelig fredag, og endelig kunne vi igen slå os sammen med resten af Andersen banden.

Weekenden blev fejret med en lille grill-fest. Vi havde booket det udendørs køkkenområde for første gang. Vi havde en rigtig god aften, med dejlig mad som Arne og Eva havde købt i Little India og Lisbet serverede hendes skønne vafler.


Grillen startes af grill-mestrene Arne og Lasse

Lisbet følger med i grilleriet
Grill-mesteren har helt styr på pølserne
Hygge omkring bordet

Night Safari

D. 26/1-2012

Så blev det atter tid til en tur i Zoologisk have! Denne gang havde vi våget os ud på en nat-safari i junglen efter mørkets frembrud.

Her kunne man opleve dyrenes nataktiviter. Nogle var trætte, sultne imens andre nød at det nu endelig var mørkt. Vi gik en tur igennem parken og betragtede dyrene, da vi senere også selv blev trætte valgte vi at blive transporteret med nat safari-toget. På toget blev vi indviget i dyrenes historie og liv, hvilket blev fortalt af en meget passioneret guide – spændende var det.


Shabu Shabu

D.25/1-2012

Hverdagen tog atter fat, og Lasse og jeg begyndte igen på arbejdet. Men vi nød stadig godt af, at vi havde feriegæster hjemme i lejligheden.

Denne aften havde Arne nemlig inviteret os alle på japansk restaurant, da han ville præsentere os for retten: Shabu Shabu.

Shabu Shabu er en af de mest populære retter i Japan og er egentlig et andet ord for fondue. Retten består af papirtynde skiver råt oksekød og rå grøntsager. Retten bliver enten kogt af middagsgæsterne eller serviceringen i en stor gryde som indeholder en varm suppe. Navnet ’Shabu Shabu’ stammer fra lyden når køder køres igennem suppen: ’swush…swush…’… fortalte vores tjener.

Retten smagte helt fantastisk! Og kan varmt andefales til alle!


Singapore Zoo, Newton Cirkus og Marina Bay til Nytårsshow


D. 22/1-2012

Så kom dagen endelig hvor alle de glade dyre-elskere skulle en tur i Singapore Zoo.
Vi tog afsted søndag formiddag og tilbragte en masse gode timer. Vi var så heldige, at vi ramte en fodringsrute, så de fleste af dyrene blev fodret på vores vej. Ydermere var vi tilskuere til en meget morsomt elefant-show og kom helt tæt på orangutangerne. Jeg vil lade billederne tale….

Eva, Lasse og Lisbet hos den hvide tiger
Det var en varm dag - væske skulle der til!
Helt tæt på orangutangerne
Meget forpustede piger - vi skulle jo gerne nå at se det HEELE!!! :)

Efter en dejlig lang dag i Singapore Zoo var vi alle en smule trætte og tog os en velfortjent afslapper. Og badede i poolen.

Til aften besøgte vi vores ’nabo’ Hawker Centret Newton Circus. Hele familien Andersen er heldigvis, ligesom os, helt vilde med at prøve de forskellige Hawker Centre og prøve en masse forskelligt og spændende mad.










Efter Newton Circus tog vi ind til Marinaen, for at skyde nytåret ind. På Marinaen var der opstillet en kæmpe scene, hvor der var forskellige forestillinger. Det meste af tiden dansede en masse små kinesiske piger imens de sang kinesiske sange. Det var så fint!


Der var ligeledes pyntet flot op på Marinaen. Der var masser af guld, glimmer og store drager. De 12 stjernetegn var ligeledes repræsenteret på området, så Lasse og jeg skyndte os at finde vores stjernetegn, for at tage billeder. Lasse er en lille grissebasse og jeg er en rotte i vores kinesiske stjernetegn. Vi er desværre ikke så sejt et dyr som Eva, der er den store flotte drage. Arne er en sød kanin og Lisbet er en ged :o) ….

Grisen Lasse




Rotten Maria










                                                                                                 




Nytåret skulle skydes ind kl. 00.00, men pludselig begyndte det at øse ned – i store mængder!! Og danske som vi er, så søgte vi selvfølgelig ly i ølteltet. Grundet regnen blev fyrværkeriet skudt af allerede kl. 23.40, men flot var det. Også selvom vi stod under paraplyer og blev driv-våde i det singaporeanske regnskyld.

Efter fyrværkeriet flygtede vi indenfor, så vi kunne komme hjem og få noget tørt tøj på!

Botanisk Have og China Town

D. 21/1-2012

Efter en god nats søvn blev det lørdag, og vi havde besluttet os for at besøge Singapore Botaniske have.
Så er vi på vej i metroen til Botanisk Have
De botaniske haver i Singapore dækker et areal end på mere end 52 hektarer inklusiv et lille stykke regnskov. En helt ubeskrivelig smukt og frodigt område.

Der er ligeledes en Orkidehave, hvor der vokser over 250 slags Orkideer. Vi var alle yderst overvældet af alle de skønne og smukke blomster.

Marias yndlingsbloms
Vejviseren i Botanisk Have
I den grønne oase midt i Singapore kan man om morgenen se kinesere udøve Tai Chi akkompagneret af de mange fugle, der lever i haven. Vi oplevede dog ikke disse Tai Chi udøvere, da vi ikke kom afsted helt fra morgenstuden. Dog så vi et hold af Yoga udøvere, og adskillige motionister.

Vi var rigtig heldige med vejret denne lørdag, og solen skinnede alt den tid vi var i Botanisk have. Vi havde nogle rigtig gode timer i haverne. Helt sikkert et område, som Lasse og jeg skal besøge igen inden så længe.



Til aften havde vi besluttet os for at besøge China Town, for at besøge et af Singapores ældste og mest autentiske Hawker Centre og for at købe ind til det kinesiske nytår.  

Men hvad er det der kinesiske nytår for noget??

Det kinesiske nytår 2012:
Det kinesiske nytår 2012, begynder den 23. januar 2012 og vare frem til den 9. februar 2013.
I år er det Dragens år. Dragen kommer sig af traditionelt kinesisk astrologi. Det kinesiske horoskop består af 12 dyr, hver med deres egne egenskaber og kendetegn.
Kæmpe drage fra China Town
Hver person, der fødes under et år besidder sandsynligvis kvaliteter og egenskaber som er kendetegnede for det dyr der repræsenterer deres fødselsår. Begivenheder og hændelser i et givet år influerer af naturen og det års dyr.
Kinesisk nytår (Gong Xi Fai Chai), bliver også kaldt for månenytår eller forårsfestival, og er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage.
Fejringen af der kinesiske nytår starter når det er nymåne den første dag i det nye år, og nytårsfesten slutter når det er fuldmåne 15 dage senere. Den 15. dag i det nye år, kaldes Lanternefestival, som fejres om aftenen med lys i røde lanterner og børn der går rundt med lanterner i en parade. 

Den kinesiske kalender er baseret på en kombination af månens og solens bevægelser. Månens cyklus er ca 29.5 dage. For at "indhente" dagene med sol-kalenderens ca. 30.4 dage pr. måned, indsættes der i den kinesiske kalender en ekstra måned, i et system med 7 skudår i en 19 års cyklus. Dette er grunden til, i forhold til vores sol-kalender, at det kinesiske nytår falder på en anden dato hvert år.

Nytårsaften og nytårsdag fejres som en familiefest, hvor familer genforenes. Festligholdelsen bliver traditionelt markeret med en taksigelse samt en religiøs ceremoni givet til ære for himlen og jorden, samt til køkkenguden (hvorfor køkkenguden ved jeg ikke, måske fordi kinesere elsker mad!). Der bliver ofret til familiens forfædre, som er det mest afgørende af alle ritualerne. Det er her at man forener de levende familie medlemmer med dem, der var døde. Forfædre fejres med stor respekt, fordi de var ansvarlige for at lægge fundamentet til familiens rigdom og berømmelse.

I løbet af nytåret besøger de kinesiske familier hinanden, udveksler appelsiner og røde kuverter, som beskrevet i et tidligere indlæg.

Det er en sjov og anderledes tradition som vi selvfølgelig også skulle fejres. Derfor tog vi ind i China Town og besøgte først det lokale Haker Center I China Town. Hvor menuen stod på en yderst krydret nuddelsuppe, og store kolde Tiger øl – og Lisbet blev præsenteret for den Singaporeanske limejuice, som var et stort hit.

Arne og Lisbet i Hawker Centret
Efter vores aftensmåltid begav vi os ud i China Town. Der var grundet det Kinesiske Nytår utrolig mange mennesker, og til tider svært at komme frem. Dog fandt vi hurtigt en butik hvor de solgte Kinesisk Nytårs pynt. Nytårs pynten er karakteriseret med en masse glimmer, guld og tit og ofte i en mørk rød farve. Og vi fik da også købt vores portion, så vi også kunne være en del af den kinesiske Nytårs fejring.



Ps. I år fejrer vi jo dragens år – jeg kan afsløre af Eva er født i dragens år. Så hun skulle jo selvfølgelig fejres!

.  

Besøg af Team LEA (Lisbet, Eva og Arne), Marias fødselsdag og afsluttende eksamen

D. 20/1
Fredag d.20 Januar var i særdeleshed en oplevelsesrig dag.
Lasse forældre (Eva og Arne) og storesøster (Lisbet) havde besluttet sig for, at rejse hele den lang vej til Singapore for at besøge os. Vores første gæster fra Danmark, og vi glædede os rigtig meget til at se dem alle tre!
Lisbet, velankommet og slapper af efter den laaange flyvetur :o)
Dagen var samtidig min (Maria) fødselsdag og dagen hvor jeg skulle op til min afsluttende eksamen.
Klokken slog 17.35 og Eva, Arne og Lisbet ankom til vores lejlighed i Singapore. Men da jeg skulle forsvare min hovedopgave kl. 17.45, satte de hurtigt deres tasker og gik ned til poolen. Stakkels gæster
Eksamen via Skype gik forholdvis godt. Desværre var forbindelsen ikke så god, så vi blev afbrudt en del gange. Men jeg bestod og er nu helt og aldeles færdig med det studie! Hvilket vi valgte at fejre.
Det blev fejret med champagne, som Lasse havde købt til dagens anledning, og ligeledes fik jeg en masse fine fødselsdags gaver fra Danmark.
HURRA - fødselsdag og afsluttende eksamen!

Om aftenen valgte vi at besøge Singapore Marina. Marinaen er helt fantastisk smukt når mørket falder på, da der tændes lys i de store skyskrabere i alverdens farver. Et sanseintryk uden lige.

Vores udsigt fra restauranten
Vi havde valgt at bestille bord ved en restaurant, som der lå helt ned til vandet. Der tilbragte vi et par gode timer, med hygge og dejlig mad.
Alt i alt – en dejlig dag med besøg fra Danmark, fødselsdag og en afsluttende eksamen. 
Eva og Arne nyder udsigten ved Marinaen


To appelsiner der giver lykke!

D. 17/1-2012

Den 23 Januar fejres der Kinesisk Nytår i Asien. I den forbindelse er der mange kinesiske traditioner man skal holde ved lige.
Derfor kom en kollega, Pamela, den anden forbi mit bord med to appelsiner. Min første tanke var ’Mmmmmm, sådan en lækker appelsin, kunne jeg da sagtens lige spise’. Da hun kunne forstå på mig, at jeg havde tænkt mig, at spise de to appelsiner, så skyndte hun sig at stopppe mig.  
Traditionen lyder nemlig på, at til Kinesisk Nytår, skal man give de personer man besøger to appelsiner. Ligeledes skal værtinden/værten gengælde gæstens appelsiner med to nye appelsiner når aftenen er omme. Disse appelsiner symbolere nemlig, at man ønsker hinanden er godt nytår og rigdom i det nye år. Så heldigt var det, at jeg ikke fik spist de to appelsiner. De er nu placeret hjemme i vores stue, hvor de skal stå til pynt,  indtil det kinesiske nytår er overstået.
Selv samme dag kom Pamela igen forbi mit bord. Denne gang havde hun nogle fine røde kuverter med sig, som hun syntes, at Lasse og jeg skulle have. Disse kuverter bruger man ligeledes til det kinesiske nytår. Hvis et ungt og ugift par ønsker en et glædeligt nytår, forventer de at modtage sådan en kuvert med penge i.
Der er mange sjove traditioner i forbindelse med det kinesiske nytår, som vi glæder os til at erfare inden så længe.

Så går turen tilbage til Singapore.

D. 15/1- 2012
Det blev søndag og dermed også hjemrejse tid for Lasse og jeg. Vi var begge trætte fra nattens strabadser, men færgen sejlede kl.  09.00 – og den ventede jo ikke på os. Så ynkelige stod vi op, pakkede vores ting, tog med færgen til Krabi og med bus videre til lufthavnen….
I lufthavnen var vi nødsaget til at vente nogle timer inden vi skulle flyve. Så vi slog tiden ihjel med små lurer, lidt læsning og selvfølgelig lidt frokost.
Vi landede i Singapore til aften. Trætte og veltilpasse!

Så kom Krille og Jeanel også til Phi Phi!



D. 14/1-2012
Klokken 06.15 ringede vores vækkeur. Det var på tide at stå op, inden skulle bussen ankomme som skulle hente os, så vi kunne blive transporteret til havnen, og videre med færge til Phi Phi.

De første turister der ankom til Phi Phi øerne må have troet de havde fundet paradis, dramatisk natur, svajende palmer og strande med pudderhvidt sand. Øerne var dengang, som nu, beboet af Chao Ko, ø-folket, muslimske havsigøjnere hvis eneste kontakt med omverdenen var en bådafgang om ugen til fastlandet.
Det var dengang, idag er øerne næsten ikke til at kende igen, de sidste 20-25 år har budt på utallige byggerier og en voldsom invasion af turister der har medført problemer med bla. affald og drikkevand.

Tsunamien i 2004 var hård ved Phi Phi, men det der var en stor menneskelig tragedie, skulle vise sig at være gunstig for øerne. Oprydningen efter flodbølgen fjernede affaldsbunker, nyt vandrensningsanlæg er blevet etableret og private har nu opstillet skraldespande, belært at fortidens synder. Umiddelbart efter tsunamien forbød den thailandske regering nye byggerier, rygter løb om at øerne skulle omdannes til naturpark, men stille og roligt er Phi Phi vendt tilbage til normalen med uhæmmet vækst af overnatningssteder, butikker og restauranter.

Øerne er stadig smukke og et must at besøge for enhver backpacker der rejser rundt i Asien – og andet godtfolk som jeg har muligheden. Phi Phi-øerne er idag for alle, de primitive bambushytter findes stadig, men her er også luksushoteller og bedre restauranter. Phi Phi øerne består af ialt seks øer, men normalt omtaler man kun de to største, Phi Phi Leh og Phi Phi Don, der som nævnt begge er beriget med smukke strande og dramatisk natur.



Vi havde bestil overnatning på det samme hotel, som vi ligeledes besøgte tilbage i Juni måned, da Lasse og jeg var i Thailand, efter hans første tur til Singapore med Siemens.
Hotellet, Cabana, ligger blot et stenkast fra bådehavnen på den ene side og ligeledes stranden på den anden side. Beliggenheden kunne ikke blive bedre.
Vi ankom til hotellet til kl. 11.00, og havde derfor lidt timer inden Krille og Jeanel skulle komme kl. 14.00. Vi besluttede os derfor at tage lidt billeder, spise en tidlig frokost og lidt selvforkælelse. Selvforkælelsen gik ud på en god omgang Thai-massage, og jeg (Maria) fik ligeledes ordnet fødder og negle. Disse ting er nærmest et must, når man besøger Thailand. Det koster nærmest ingen penge, og i det daglige har vi desværre ikke tid til det. Så derfor brugte vi en times tid i godt selskab med tre thai damer, som pudslede om os.
Klokken blev 14.00 og Krille og Janel ankom til øen. Planen var at de skulle bo på samme hotel som os, men trods højsæson og en hurtig spontan ide, så var der desværre ikke plads til dem på hotellet. Så vi fandt os en net-cafe på øen, fik booket et hotel til dem, som skulle være lige i nærheden. Senere viste det sig, at deres hotel lå aller længst væk og på det højeste punkt. Men et sted fik de da at sove :o)
Senere på dagen besluttede vi os for, at leje en long-boat. En long-boat er en slags båd taxa, som der sejler imellem de små ører. De er vældig fine at se på, selve skroget er lavet af fint mørkt træ, og så er de ellers smuk dekoreret med thai-bogstaver og blomsterkrænse. Dog larmer de som bare pokker når de sejler, da deres motorer er gamle og rustne. Men en del af charmen.


Vi fyldte båden med  vores snorkel udstyr og en pose med øl. Vores ’taxa-både chaffør’ fandt et rigtig godt sted til os hvor vi kunne snorkle. Vi så alverdens fisk og havde nogle rigtig gode timer på åbent hav.








Om aftenen spiste vi noget yderst lækkert thai-mad. Krille og Lasse bestilte begge to en hummer, da det var utrolig billigt, så det ville de selvfølgelig benytte sig af. Maden var virkelig lækker. Det thailandske køkken kan til hver en tid anbefales. Især hvis man kan lide krydret og stærk mad.
Senere begav vi os ned til stranden, for at drikke os nogle drinks. Vi blev mødt af ild-shows, fulde mennesker, fester – en KÆMPE stor fesf!! Den vildeste fest vi nogensinde har været til.



Så går turen til Thailand, Phi Phi, og vi glæder os!

D. 13/1-2012
Det blev fredag d. 13/1 og klokken slog 17.00 – endelig! Lasse og jeg havde nemlig en weekend i Thailand til gode. En weekend som vi havde glædet os til længe.
Vi tog en taxa til lufthavnen, spiste en kulinarisk middag hos McDonalds, og tog flyveren til Phuket. Da vi landede i Phuket kl. 19.30 tog vi en taxa til vores hotel, som lå inde i byen. Vi fik tjekket ind, placeret vores tasker, bestilt færge biletter til Phi Phi og derefter tog vi ud i det Thailandske sumrende natte-liv. Vi var trætte efter ugens strabadser på arbejdet. Så vi tog en stille aften tur, købte lidt hos de lokale gadesælgere, skød en masse billeder med vores sprit nye kamera, og tilsidst fandt vi en lille bar hvor vi tilbragte et par timer. Drinksene og øllene var så billige, så vi skulle lige prøve lidt forskelligt.   









Dog tog vi tidligt hjem, tiltrod for de mange kulørte og smagfulde fristelser, da vi skulle hentes næste morgen fra vores hotel kl. 07.00. Ydermere havde vi samme aften modtaget en glædelig sms fra Lasses barndomskammerat, Niels-Christian (Krille), at han og hans kone Janel, ville komme og sige hej til os på Phi Phi næste dag. Hvilket vi så rigtig meget frem til.

En tur i regnskoven

D. 8/1-2012

Efter en dejlig afslappende weekend, besluttede vi os søndag for at tage en god travetur tur i 'den lokale regnskov', for at se på det fantastiske dyreliv. Og ligeledes for at begive os ud på den berømte gangbro. Gangbroen er en hængebro der spænder fra Bukit Peirce og Bukit Kalang, som er de to højeste punkter.


Det var en helt fantastisk oplevelse. Vi gik i 25 meters højde, i regnvejr, og nød det fantastiske overblik fra hængebroen. Hvis det ikke regner kan man være heldig at se forskellige fuglearter, blandt andet flyvende lemurer og langhalet makaber (aber).
Der er omkring 80 arter af fugle og 18 forskellige slags sjældne træer i skoven. Så der var en helt masse at studere.

Efter at have tilbagelagt godt 9 km, havde vi set en masse fantastisk natur, nogle fisk, fugle og et egern. Dog ingen aber! Hvilket vi så gerne ville. Men lige pludselig ude i det blå hører vi et 'svuuuuusssh' ganske tæt på. Jeg kigger til min venstre side - og lige der - sidder der en lille abe og kigger på os. Først bliver vi en smule forskrækket, da aben kun er et par meter fra os. Så vi begynder at gå, hurtigere og hurtigere...
Bag ved os kan vi høre at aben følger efter os fra susene i træ-kronerne. Efter lidt tid bliver der stille igen. Og aben er smuttet igen.

Det var en helt vild oplevelse, at have en abe så tæt på. I bagklogskaben kan vi nu godt se, at vi ikke behøvede at skynde os væk. Den lille abe var jo bare nysgerrig :o)

Vi tilbagelagde ca. 10 km den eftermiddag. Så det var et par trætte unge mennesker der vendte snuden hjem til civilsationen efter nogle rigtige gode timer ude i regnskoven.



Vi håber meget på, at vi skal på samme udflugt igen, når Arne, Eva og Lisbet kommer for at besøge os d. 20/1-2012.

Skønne planter på vores vej.
Et billed fra den frodige skovbund

Godt Nytår - så er vi tilbage igen!

D. 4/1-2012

Så er vi tilbage igen med det første indlæg for 2012. Som tiden da flyver afsted. Vi er atter vendt hjem efter en dejlig jul i Holstebro, Rønde, Ørnhøj, Hornslet, Aalborg, Aarhus og København. De 10 dage vi var hjemme fløj afsted!

Lasse og jeg landede igår aftes - endda en hel time før tid. Så vi fik pakket ud, spist Laksa i det lokale Hawker Center og sluttede en god og lang dag af med en god omgang Matador.

I dag var også dagen hvor vi atter startede på arbejde igen. Hvilket også betød, at jeg skulle starte hos Siemens. Og I kan tro, at jeg var spændt.


Vi mødte ind til klokken 09.00. De første to timer gik med et møde i HR, hvor jeg blev sat ind i personalehåndbogen etc.

Herefter gik turen ned til afdelingen, Building Technologies, som er et af segmenterne under Infrastructure og Cities, som jeg har marketing ansvaret for. Her mødte jeg nogle af mine kollegaer. Dog var min computer ikke klar, så jeg sad og bladrede lidt informationer og magasiner igennem. Disse materialer var ikke helt up to date. Og desværre er materialer og historik ikke gemt. Så der er en hel del at tage fat i. Som én af mine chefer siger 'det finder du bare lige ud af, ik' :o)

Jeg glæder mig allerede rigtig meget til i morgen!

Ps. jeg skal søreme huske, at fortælle, at Lasse har fået nyt 3D TV i dag - den er han meget glad ved!!