Botanisk Have og China Town

D. 21/1-2012

Efter en god nats søvn blev det lørdag, og vi havde besluttet os for at besøge Singapore Botaniske have.
Så er vi på vej i metroen til Botanisk Have
De botaniske haver i Singapore dækker et areal end på mere end 52 hektarer inklusiv et lille stykke regnskov. En helt ubeskrivelig smukt og frodigt område.

Der er ligeledes en Orkidehave, hvor der vokser over 250 slags Orkideer. Vi var alle yderst overvældet af alle de skønne og smukke blomster.

Marias yndlingsbloms
Vejviseren i Botanisk Have
I den grønne oase midt i Singapore kan man om morgenen se kinesere udøve Tai Chi akkompagneret af de mange fugle, der lever i haven. Vi oplevede dog ikke disse Tai Chi udøvere, da vi ikke kom afsted helt fra morgenstuden. Dog så vi et hold af Yoga udøvere, og adskillige motionister.

Vi var rigtig heldige med vejret denne lørdag, og solen skinnede alt den tid vi var i Botanisk have. Vi havde nogle rigtig gode timer i haverne. Helt sikkert et område, som Lasse og jeg skal besøge igen inden så længe.



Til aften havde vi besluttet os for at besøge China Town, for at besøge et af Singapores ældste og mest autentiske Hawker Centre og for at købe ind til det kinesiske nytår.  

Men hvad er det der kinesiske nytår for noget??

Det kinesiske nytår 2012:
Det kinesiske nytår 2012, begynder den 23. januar 2012 og vare frem til den 9. februar 2013.
I år er det Dragens år. Dragen kommer sig af traditionelt kinesisk astrologi. Det kinesiske horoskop består af 12 dyr, hver med deres egne egenskaber og kendetegn.
Kæmpe drage fra China Town
Hver person, der fødes under et år besidder sandsynligvis kvaliteter og egenskaber som er kendetegnede for det dyr der repræsenterer deres fødselsår. Begivenheder og hændelser i et givet år influerer af naturen og det års dyr.
Kinesisk nytår (Gong Xi Fai Chai), bliver også kaldt for månenytår eller forårsfestival, og er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage.
Fejringen af der kinesiske nytår starter når det er nymåne den første dag i det nye år, og nytårsfesten slutter når det er fuldmåne 15 dage senere. Den 15. dag i det nye år, kaldes Lanternefestival, som fejres om aftenen med lys i røde lanterner og børn der går rundt med lanterner i en parade. 

Den kinesiske kalender er baseret på en kombination af månens og solens bevægelser. Månens cyklus er ca 29.5 dage. For at "indhente" dagene med sol-kalenderens ca. 30.4 dage pr. måned, indsættes der i den kinesiske kalender en ekstra måned, i et system med 7 skudår i en 19 års cyklus. Dette er grunden til, i forhold til vores sol-kalender, at det kinesiske nytår falder på en anden dato hvert år.

Nytårsaften og nytårsdag fejres som en familiefest, hvor familer genforenes. Festligholdelsen bliver traditionelt markeret med en taksigelse samt en religiøs ceremoni givet til ære for himlen og jorden, samt til køkkenguden (hvorfor køkkenguden ved jeg ikke, måske fordi kinesere elsker mad!). Der bliver ofret til familiens forfædre, som er det mest afgørende af alle ritualerne. Det er her at man forener de levende familie medlemmer med dem, der var døde. Forfædre fejres med stor respekt, fordi de var ansvarlige for at lægge fundamentet til familiens rigdom og berømmelse.

I løbet af nytåret besøger de kinesiske familier hinanden, udveksler appelsiner og røde kuverter, som beskrevet i et tidligere indlæg.

Det er en sjov og anderledes tradition som vi selvfølgelig også skulle fejres. Derfor tog vi ind i China Town og besøgte først det lokale Haker Center I China Town. Hvor menuen stod på en yderst krydret nuddelsuppe, og store kolde Tiger øl – og Lisbet blev præsenteret for den Singaporeanske limejuice, som var et stort hit.

Arne og Lisbet i Hawker Centret
Efter vores aftensmåltid begav vi os ud i China Town. Der var grundet det Kinesiske Nytår utrolig mange mennesker, og til tider svært at komme frem. Dog fandt vi hurtigt en butik hvor de solgte Kinesisk Nytårs pynt. Nytårs pynten er karakteriseret med en masse glimmer, guld og tit og ofte i en mørk rød farve. Og vi fik da også købt vores portion, så vi også kunne være en del af den kinesiske Nytårs fejring.



Ps. I år fejrer vi jo dragens år – jeg kan afsløre af Eva er født i dragens år. Så hun skulle jo selvfølgelig fejres!

.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar